Cezaevi Ziyaretleri – 17

Avukat arkadaşım Selim Murutoğlu ile Bolu F Tipi Cezaevi’ndeydik dün. 

Üzerine 28 Şubat’tan daha ağır bir zulüm sıçratılmış Alparslan Kuytul’u ziyaret ettik.

Alparslan Kuytul, başında olduğu Adana merkezli Furkan Vakfı’nda 90’lı yıllardan bu yana İslami eğitim faaliyetleri yürütüyordu. 2014 yılı itibariyle Türkiye’de ve yurt dışındaki konferansları engellendi. 2017 yılında konferans vermesi yasaklandı. 

Basın tarafından iftiralardan müteşekkil haberlerle yıllar içinde karalandıktan sonra nihayet o meşhur maşa (“yargı”) devreye sokuldu ve 30 Ocak 2018 sabahı saat 05.15’te evine düzenlenen baskınla Alparslan Kuytul “ele geçirildi!” 31 Ocak’ta Furkan Vakfı kapatıldı. 

Alparslan Kuytul 10 günlük gözaltı sürecinden sonra 8 Şubat’ta tutuklandı ve ertesi gün Bolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi.  

61 gündür tutuklu. Hakkında beş ayrı dosya var.

Dosya denilen “şeyler” basında pişirilen iftiraların tırnak içindeki savcılar tarafından iddianame şeklinde servis edilmesinden ibaret. Şüpheniz olmasın. 

28 Şubat sürecinde Nurettin Şirin’e, Hüda Kaya’ya yapılanlardan hiç de az değil maruz kaldığı zulüm.

Bugün aşağılanan Fetö’nün kumpas usulü aynen miras alınmış görünüyor. Konuyu hariçten gazel okuyanlara değil bağımsız hukukçulara sorarsanız bu hazin tespitin yüzde doksan dokuz doğru olduğunu görürsünüz. (Okuru yormak istemediğim için ayrıntılara girmiyorum. Merak edenler sağlıklı kanallardan bilgi edinebilirler.)

Alparslan Kuytul’a Bolu F Tipi Cezaevi idaresi de ayrıca zulmediyor. Tek başına bir hücrede kalan bu “özel” tutukluya kütüphaneye çıkma hakkı, spora çıkma hakkı, başka herhangi bir tutsakla avluya çıkma hakkı tanınmıyor. Kendisine televizyon da verilmiyor.

İki avukatı ile aynı anda görüşmesine müsaade edilmedi. Bu da bir hukuksuzluk lakin bir hukukçu olarak en aşağılayıcı bulduğum muamele avukat görüşme odasına gardiyan sokmaktır. Özel avukatları ile görüşürken bunu da yapmışlar.

Savunma hakkına öyle ağır bir saldırıdır ki bu, insan sormadan edemiyor: Avukatlara bu düşmanlık neden? Savunma Hakkı’na bu saldırı niye yapılıyor? Sizin hiç avukata ihtiyacınız olmayacak mı beyler?

(Gün gelir, ayaklar altına aldığınız o HAKLAR’ın ayaklarına kapanmak zorunda kalabilirsiniz diye size nasihat eden bir büyüğünüz yok mu? Hiç düşünmez misiniz? Hiç ibret almaz mısınız?)

Adana’dan Bolu’ya nakledilmesi de ayrıca bir zulüm. Eşi, çocukları, ziyaretçileri kendisini görmeye rahatça gelemesin diye tasarlanmış bayağı bir işkence.

Zaten Bolu F Tipi Cezaevi’nin müdürü mahkûmların haklarını kısabildiği kadar kısmaya çalışan, tam bir “düşman ceza hukuku” uzmanı mübarek! Son iki yıldır ne zaman ziyarete gitsem solcu mahkûmların attığı sloganları işitiyorum.

Bolu F Tipi Cezaevinin müdürü tüm mahkûmlara elden geldiğince düşmanlık eden, kimse tarafından sevilmeyen baskıcı biri olmakla birlikte Müslümanlara bilhassa nefret besleyen birisi. 

(“Hadi ya, öyle miymiş” diyen varsa Milletvekili Ravza Kavakçı’ya, gazeteci yazar Yakup Köse’ye veya Bahadır Kurbanoğlu’na yahut Mazlumder İstanbul Şubesi’ne sorabilir.)

Alparslan Kuytul’la iki saat sohbet ettik. Bize Bolu F Tipi zindanındaki tek güzel hatırasını anlattı.

“Dışardan bir berber geldi. Bana “selamun aleyküm” dedi.

– 54 gündür buradayım, kimse bana selam vermedi, dedim.

Berber şaşırmış:

– Nasıl yani, size kimse selam vermedi mi burda?

– Veren oldu ama sizin gibi tebessüm eden olmadı.

Berber elini uzatmış. Tokalaşmışlar.

– Bunu ilk defa yapan siz oldunuz!”

Boğazı düğümlendi ve daha fazla konuşamadı. Başımızı önümüze eğdik ve gözyaşlarımıza mani olduk.

Gencecik gardiyanlar, kendilerine “memur bey” diyen babaları yaşındaki hocaya, “Alparslan” diye sesleniyorlarmış.

 İlgililer bilebilir lakin yalnızca düşenler idrak edebilir: Dirilerin kabridir zindan.

Orada neyi kaybettiğimizin resmi, bir berberde bulunuyor.

Biz ne ara bu kadar vahşileştik?

36 thoughts on “Cezaevi Ziyaretleri – 17

  1. Nurettin ŞİRİN ve Hüda KAYA’nın yazıdaki bağlamını anlamsız buluyorum. Bu iki şahıs söz konusu müslüman olunca 28 Şubatçılardan daha mı adil ve insaflı bir yerde duruyorlar. Suriye başta olmak üzere İran ve PKK nın yanında hizalanıp müslümanları terbiye etmek,olmayanlarını ise kitlesel olarak katletmek gibi bir gaddarlığı 28 Şubatçılarda görmedik! Kuytul ve Cezaevi koşulları konusunu daha sağlıklı tartışmak için Şirin ve Kaya gibi kişilerin mazilerinden maduriyet fragmanları aktarmaya gerek yok kanımca.

    Beğen

  2. Rabbim zalimlerin yaptıklarını gören ve cezasını verecek olandır.Hiçbir şey kimsenin yanına kar kalmamıştır Ve kalmayacaktır da…

    Beğen

  3. Yalnız bir Kişi mi Yüzüne Tebessüm Etti be Hocam, 😥 😥 😥 😥 Niye Biz Öldük mü be Hocam. 😥 😥 😥 😥 Üzülme Hocam Senin Yüzüne Tebessüm Edecek Elini Öpecek Kardeşlerin Var. Sana Alparslan mı (Kuytul Hocaefendi) Diyorlar. 😥 😥 😥 Üzülme Hocam Biz Sana Dava Adamı Diyoruz.

    Beğen

  4. Adalet birgün herkese lazım olacak!
    Sistem, Müslümanları her zaman üvey evlat olarak görmüştür. Onların adalet terasizinden medet ummuyoruz. Allah (ac)’nin terasizi hassastır..

    Beğen

  5. Zerre kadar hakkı varsa Allah bu dünyada da ahirette de bırakmayacak. Yazıklar olsun ki koskoca bir milletin karakteri ellerinden alınıyor ve herkes alkış tutuyor.

    Beğen

  6. Rabbim inşallah hz Yusuf gibi zindandan yükseltilmiş olarak çıkmayı nasip etsin. Özlem duyuyor dua ediyoruz sabır ve rahmet diliyoruz Allah’tan . Allah bize yeter O ne güzel vekildir.

    Beğen

  7. Gerçeklerimizi detayları ile ortaya koyan bir anlatım. Bilgiler ilgilililere ulaşmalı. Toplumun hak ve hukuku kadar bireysel haklar da dikkate alınmalı. Nerede kanayan bir yara varsa neşter atılmal. Adalet zulüm için değil hakların yerli yerine oturmasının vesilesi olmalı. Selamlarımla.

    Beğen

  8. Alparslan hocaya yapılan bu zulmü herkese duyurduğunuz için Allah razı olsun.

    Zalimlerin zulmü arttıkça çöktü de yaklaşıyor inşallah.

    Beğen

  9. Allah zalimlere alkış tutan sahsiyetsizlere müstahaklarini versin inşallah.Kıymetli hocammm senin kıymetini onlar algılamaktan aciz varlıklar…senin kıymetin Allah katında ve sen bizim başımızın tacısın…şu zulmün karanlığında bir inci tanesinin ama Anlayana.CAN HOCAMMM

    Beğen

  10. Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.
    Ibrahim suresi 42.ayet

    Beğen

  11. Zalimler elbet bir gün Allah’a hesap verecek. Hocam ağlattınız size binlerce kez tebessümle selam yolluyoruz Es-Selemu Aleykum .

    Beğen

  12. Öncelikle bu zulmü hiç çekinmeden duyurdugunuz için Allah razı olsun olsun…
    Benim kıymetli hocam sana bu zulmü reva görenleri Rabbim yataklarinda rahat uyutmasin…Sen bizim kıymetli DAVA ADAMI Alparslan Kuytul Hocamizsin onlar seni tanımıyorlar tanisalardi sana bunlari yaptıklarından dolayı utanirlardi tevbe ederlerdı…

    Beğen

  13. Geri bildirim: Zindandaki Alparslan Kuytula Ziyaret – Aktüel Türk

  14. Bir dileğim var…
    **
    Gerçi nev bahardır neşelen denir,
    Gül açsın yüzlerde kan deli aksın,
    Hayattan zevk alıp köşelen denir,
    Aydınlık her sabah tan seli aksın.
    **
    Ağaçlar pür çiçek salkım saçaktır,
    Dünya renk cümbüşü gönül koçaktır,
    Aşıklar göz süzer tenha kaçaktır,
    Havada bir meltem hoş yeli aksın.
    **
    Kış göçü toplamış eyvallah demiş,
    Can yeni mevsime maşallah demiş,
    Barış ve huzura inşallah demiş,
    Zulmetler son bulsun Nur ışık çaksın.
    **
    Hoş görü ve ve sevgiyi rehber eylesek,
    Toy düğünler kurup kanber eylesek,
    Her yanda rayihâ anber eylesek,
    İnsan bir birine sevdalı baksın.
    **
    Bunaldı nice kul feryat figandır,
    Saraylı pek haşin zalim bir handır,
    Her ocakta yangın zahir bürhandır,
    Rabbim her tirana kelepçe taksın.
    **
    Uslu hak ve hukuk gelir mi acep,
    Adalet baş tacı birinci talep,
    Hayatlar bal tatlı dolsun lebalep,
    Fikirler hür olsun Hak ışık yaksın.
    **
    Z. Güngör Uslu
    05:51 11.04.2018 Niksar

    Beğen

  15. Ey avukat bey.Amacim acıları yarıştırmak falan değil ama şunu bil ki bu dediğini 2 senedir yaşıyor insanlar hatta daha agirini.Bu dönemde bu mazlum insanların yanında korkmadan duran Ender insanlardan biriydi Kuytul hocaefendi.Tarih onu yazacak.Fakat seni ve senin gibilerinden yazacak.Hersey bu kadar açıkken ve bunları aracısız gorebilirken hala F.tö diyorsun ya bununda unutmayacak tarih.Senin gibi ne yaparsa yapsın içindeki hasedi kini yenemeyenler yüzünden birazda Kuytul hocaefendi hapiste girdi.Az biraz omurgalı olup yanlışa yanlış doğruya doğru diyebilseydin korkmadan Kuytul hocaefendinin başına bunlarda gelmezdi.Yazik çok yazik

    Beğen

    • ey okur kardeş, amacım seni mahcup etmek değil ama bir zahmet sor bakalım kendine, bu yazının başlığı neden “cezaevi ziyaretleri-17”? 17 yazıdır, 6 yıldır ben ne yazıyorum, biz ne yapıyoruz, neden yapıyoruz? sadece basit bir merak ve yirmi dakika ayırmakla bilgi sahibi olabilirsin, fikir sahibi olmadan önce.
      ayrıca fetö bahsi geçen cümleyi “önyargı”dan uzak olarak bir daha okumanı tavsiye ederim. sakin kafayla bir oku lütfen.

      Beğen

  16. Referans gösterdiğiniz Ravza Kavakçı insan haklarından sorumlu değil mi neden bi şey yapmıyor ?
    Referans gösterme maksadınızı anlayamadım

    Beğen

    • Ocak ayının başında Bolu F Tipi Cezaevine bir heyetle birlikte ziyaret gerçekleştirmiş, farklı davalardan hüküm giymiş mahpuslarla görüşüp cezaevindeki hak ihlalleri hakkında bilgi sahibi olmuştur. Referans gösterme maksadım budur.

      Beğen

  17. Masum insanlara f.tö iftirasina ortak olduğunuzdan beri yapılan tüm zulümlerde payınız var.görüyorum ki hala akillanmamişsiniz iftarlari kullanmaya devam ediyorsunuz ..demek ki hesap burada bitmeyecek mahkeme-i kübra ya kalacak

    Beğen

  18. Bir M.F.Gulen severi ve sempatizani olarak kesinlikle kiniyorum Allahcc havale ediyorum zalimin hakkindan hemen gelmesini niyaz ederim.lakin hala feto diyen ebrehe ve ebu Cehil leri de Allahacc havale ediyorum.

    Beğen

  19. Rabbim tum masumlar birlikte olmak uzere alparslan kuytul hocayi bir an once ferec ve mahrec lutfetsin
    Not: avukat bey hala o kadar masum icerdeyken iskence ile oldurulurken halan yazinda birilerine f..ocu gelenegi suncu buncu demekten bos durmuyorsun. Bir soz desem soz senden hicap edip geri doner. Yaşasin zalimler icin cehennem yaşasin zalim destekçileri,alkişlayicilari ve onun yolundan gidenler icin cehennem

    Beğen

    • hakka değil güce iman etseydim teklif ettiğiniz at gözlüğünü “güneşli günlerinizde” takardım. Kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana durmanın izzetine ve bereketine inanıyorum.

      Beğen

  20. Allah Alparslan Hocaya sağlık ve selamet versin.
    Gazeteciliğin ölmediğini görmek de güzel.
    Lakin hangi İslam alimi zulüm görmemiştir ki.
    Zalimin zulmü varsa mazlumların da Allah’ı var.
    Zalimler için YAŞASIN Cehennem!!

    Beğen

  21. Geri bildirim: Türkiye’nin Meşhur Rehineleri – mehmet ali başaran

Yorum bırakın