Kan Gövdeyi Götürürken

4 Mayıs 2018’de Silivri (9 No’lu) Cezaevi’ne gerçekleştirdiğimiz ziyaretin ardından yayınladığım notların başında şu paragraf yer alıyor:

“Mehmet Altan, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Halis Bayancuk, Selçuk Kozağaçlı ve Ahmet Altan ile görüştük. Osman Kavala’yı da avukatı ile “çok acayip bir hal içinde” gördük.”

Altan kardeşler, Ali Bulaç ve Ahmet Turan Alkan tahliye edildi. Kavala, Kozağaçlı ve Bayancuk’a gün yüzü gösterdilerse de Hukuk yüzü göstermediler.

Cezaevi’nde ziyaret ettiğim isimlerin dosya ve akıbetlerini takip etmeye çalışıyorum, hiç değilse tahliyeye dek. Kavala ve Kozağaçlı‘nın haksız ve hukuksuz tutukluluklarını daha önce gündeme getirmiştim.

Saydığım isimler arasında en “savunmasız”, ötekileştirilmeye, öcüleştirilmeye ve dolayısıyla hak ihlaline uğramaya en müsait olan isim Halis Bayancuk olsa gerek. Düşünceleri, söylemleri sebebiyle.

Sıklıkla altını çizdiğim bir nokta var: En büyük mağduriyetler en ağır biçimde ötekileştirilen gruplar içinde yaşanır. Zalimlerin favori taktiği budur: Önce düşmanlaştırır, yalan dolan ve iftira ile öcüleştirir, sonra kolayca hukuk dışına atılır insanlar!

Kim, IŞİD veya FETÖ gibi “terör”le ilişkilendirilmiş bir insanın hakları için sesini çıkartmaya cüret edebilir ki! Toz duman içinde tıkıldıkları o çuvallara dokunanlar da çuvalı boylayabilirler, bu risk her daim mevcut. Fişlenmekse işten bile değil. Üzerinize yüreğinizden başka muska takmamış olabilirsiniz, ne var ki fişlerden yapılma kolyeniz insanların gözüne alır!

İnsanların hakları için mücadele edecek, hak savunuculuğu ‘sanatı’nı layıkıyla icra edecek olanlar (avukat olmalarına gerek yok) ötekileştirmelerden, önyargılardan, resmi yalan ve iftiralardan (algı operasyonlarıyla) oluşturulmuş yığınakları (barikatları) aşamazlarsa, yalnızca “kendine müslüman” olarak kalırlar. Razı olunan makbul vatandaşlık seviyesinde hayat sürer, düzenin devamına dolaylı da olsa katkı sağlarlar. Şairin dediği gibi, “hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır” kalırlar. Baştan beri bütün yenik düşenlerle aynı kışlakta olduklarını anladıklarında iş işten geçmiş olur.

“düşmanı gösteriyorlar, ona saldırıyoruz
siz gidin artık
düşman dağıldı dedikleri bir anda
anlaşılıyor
baştan beri bütün yenik düşenlerle
aynı kışlaktaymışız”

Avukat Muharrem Balcı’dan biz öğrencileri şunu öğrendik: “Bir insan mazlumun, masumun hakkını savunmak için yola çıktığında tüm insanlık ona borçlanır. Ve Allah insana bundan daha büyük bir onur vermemiştir.”

İnsana ve haklarına bu zaviyeden bakarken zalimlerin önünde düğme iliklemek anlamına gelecek şu minvalde sözlerle başlamak istemem konuşmama, yazıma: “Halis Bayancuk’u hiç sevmem. Hem de hiç sevmem. Benim açımdan üç temel sebebi var bunun.”

Bir hakkı savunmak, ayaklar altında ezilmesin diye kaldırmak için, hakkın o dönemki sahibiyle aynı düşünce veya inanca mensup olmadığını ifade etme zarureti hissetmeyi bir eziklik addediyorum. Ne bu: Bir önşart filan mı? Düşene bir tekme de vurmanın sırası mı? Öyleyse asıl zulmedene de en az o kadar “sallamak” gerekmez mi? Hani, tutarlı olmak adına diyorum… 

Türk Yargısı’nın ağına düşmüş sayısız isimden biri olan Bayancuk (namı diğer Ebu Hanzala) hakkında o tarihte şu kısa notu düşmüşüm:

“11 aydır tutuklu. Hakkında 10 dosya var. Halis Bayancuk çok ağır bir tecrit altında yaşıyor. 24 saati tek başına bir hücrede geçirmek zorunda. Sadece haftanın bir günü bir saat için aynı dosyadan yargılanan bir kişi ile spor salonunda görüşebiliyor. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan herhangi bir suçludan bile daha ağır bir tecrit altında.”

Halis Bayancuk 2008 yılından bu yana hakkında açılan onlarca davadan ötürü 38 yıllık ömrünün şimdiden 9 yıldan fazlasını hapiste tutuklu geçirmiş. İnsanlara adil yargılanma hakkı tanıyın, başka ihsan istemez. 

MAZLUMDER’in raporları arasında kendisine ilişkin de 73 sayfalık bir rapor bulunuyor. 12 arkadaşımın titiz bir çalışma ile ortaya koyduğu raporun sonuç ve değerlendirme kısmından üç paragrafı buraya alıyorum:

“Yapılan araştırma ve incelemelerimiz sonunda başvurucunun yıllardır süren yargılamalar nedeniyle başta kişi güvenliği ve özgürlüğü, fikir ve düşünce hürriyeti olmak üzere adil yargılanma hakkı, savunma hakkı, masumiyet karinesi gibi temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edildiği tespit edilmiştir.

MAZLUMDER olarak kişilerin sırf fikir ve düşünceleri nedeniyle yargılanmalarının, ceza ve takibata maruz bırakılmalarının açık bir hak ihlali olduğunu düşünmekteyiz.

Başvurucu özelinde 73 dava dosyaları incelendiğinde, başvurucunun “genel kabul görmüş fikir ve düşüncelere aykırı dini görüş ve kanaatleri” dışında, TCK anlamında suç vasfı taşıyan bir eylemine rastlanılmamıştır.”

Cehalet insana şöyle sözler söyletir, duyanlarınız vardır: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz, ne olacak, haksız yere yargılanıyorsa beraat eder, çıkar.”

Hindistan’ın bağımsızlık mücadelesinin önemli liderlerinden Mevlana Ebu’l Kelam Azad’ın İngiliz mahkemesinde yargılandığı sırada yaptığı tarihi savunmadaki şu sözler beni çok etkilemişti. Yöneticiler, bilhassa Adalet Bakanı ve yargı mensupları bu sözleri odalarında görünür bir yere assınlar isterim. Zira adalet sarayı veya adliye denilen binalarında bu ülkenin, kan gövdeyi götürüyor!

“Tarih gösteriyor ki mahkeme salonları savaş meydanlarından sonra en müthiş zulümlerin işlendiği sahnelerdir. Harp sahnelerinde nasıl birçok masum kanlar dökülüyorsa mahkemelerde de nice nice masum insanlar idama mahkûm ediliyor, öldürülüyor ve zindanlarda çürütülüyor.”

125 thoughts on “Kan Gövdeyi Götürürken

  1. Bu haksız yargılanmaya sessiz kalmadığınız için teşekkür ederim.haksızlığın zirve yaptığı bu zamanda hakkı savunmak erdemliktir.

    Beğen

  2. Selamlar Mehmet mazlumların sesi olduğunuz için teşekür ederim ve hala sizin gibi yüreği güzel insanlar görmek çok güzel

    Beğen

  3. Bu konuyu dert edinip, dillendirdiginiz için sizlere teşekkür ederim.
    Mazlum insanlarin aslında yalnız olmadıklarını anlamış oldum sizin bu paylaşımınız ile.

    Beğen

  4. Çok güzel bir konuya değinmiş siniz.Mazlumun yanında olmak doğruları konuşabilmek her yiğidin harcı değil derler. Bu sağduyulu yaklaşımınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.

    Beğen

  5. Mehmet Ali bey dediğiniz gibi hukuksuzluklar hat safhada. İnşallah sizler gibi sağduyulu insanlarla birlikte bu zulüm ortadan kalkar.

    Beğen

  6. Kaleminize, yüreğinize sağlık hocam Halis Bayancuk Hocamızın hakkını savunup bunu dile getirme gereği duyduğunuz için çok teşekkürler 🤗 Rabbim de sizin en sıkıntılı anınızda size yardım etsin inşallah 🤲

    Beğen

  7. Halis hocamızın delilsiz ve adil olmayan yargılamasini dillendirdiginiz çok teşekkür ederiz.Sizin gibi adil olan gazeteci lere çok ihtiyacı var bu milletin…

    Beğen

  8. Halis hocaya yapılan yargı zulmünü. Kınayıcının kınamasından korkmadan, tarafsız bir şekilde dile getirdiğiniz için. Teşekkür ederim

    Beğen

  9. Mazlumder’in Halis Hocamız hakkında paylaştığı raporu kendi yazınızda yer verip paylaştığınız için teşekkür ederim. Size küçük bir öneri olarak av.tr uzantılı bir domain alıp üzerine Web sitesi kurarak yazılarınızı kendi websiteniz paylaşarak daha çok kitleye ulaşabilirsiniz. Bu işlerden anlarım yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

    Beğen

    • Teşekkür ederim öneriniz için. Av.tr uzantısı değil daha çok kitleye ulaşmamızı sağlayacak olan. Zulüm kimden gelirse gelsin, kime yönelmiş olursa olsun duyarlı ve dayanışma içinde olmak bizi güçlü ve etkili kılacaktır. Selam ve muhabbetle.

      Beğen

  10. Yapılan zulümlere ses çıkarılmadığı zaman zulüm çıtasını her zaman yükseltiyor hani ses çıkarmayanlardan cesaret alıyorlar. Halis Hocaya yapılan zulüm 28 şubatta muhafazakar kesime yapılan zulümlerin aynısıdır.
    Yapılan zulme karşı durmak dilsiz şeytan olmamaktır.

    Beğen

  11. Sizler gibi vicdan sahibi insanların hakkı yazarak, yanlış kararlari gündeme alması beni mutlu ediyor.halis bayancuk ve zulme uğrayan insanların sesi olduğunuz için size tesekkür ederim.

    Beğen

  12. Doğru sözlülerin yalanlandığı, yalancıların ise doğrulandığı bu zaman da yalanlanmaya hazır olun Mehmet Ali bey.
    İstikametler ve hayata bakış açıları aynı olmasada vicdan sahibi ve dürüst bir şahsiyetsiniz, umulurki Allah Azze ve celle mazlumların sesi olanlara kendi katından hidatet ile merhamet eder.
    Teşekkür ederim

    Beğen

  13. Sayın av.mehmet Ali başaran bey mazlumder ve 12 arkadaşınıza emeklerinizden mazlumun yanında olup tarafsız bir şekilde yapmış olduğunuz bu yazı ve inceleme için çok teşekkür ederim.
    Sizler gibi hakkı çıkarsız bir şekilde savunan birilerinin olduğunu görmek çok güzel bir duygu heleki böyle bir zamanda. 👏👏

    Beğen

  14. Babamın şöyle bir şiiri vardı zalim işgalcilere karşı

    “…Senin köpeğin boynuna tasma
    Takarak aldatmışlar boşuna kanma
    Onu kırar parçalarız gene
    Hele bir daha gel bir daha dene…”

    Şu an kalpler işgal altında
    Vicdanlar ölmüş durumda
    Tasmalı köpek dolmuş her yer
    Ve bazen tasmasız olanlar da çıkıyor

    Sizi yürekten yazınız için tebrik ediyorum. Mazlumları savunmak yüce bir gönüllülük işi. Yüreğinize sağlık

    Beğen

  15. Allah ac yazdığınız yazıyı hocamıza yapılan zulmün duyurulması için vesile kılsın. Rabbim mazlum olan haksız ve hukuksuz şekilde yargılanan keyfi yaptırımlar sonucu esaret altında olan hocamıza tekrardan özgürlüğünü nasip etsin en kısa ve hayırlı zamanda. Zulme ve zalime sessiz kalmadığınız için sizi tebrik ederim

    Beğen

  16. Halis Bayancuk (Ebu Hanzala) bu sistemin haksız yere tutuklandığı ve iftira attığı bir örnektir. Bu ülkede bunu artık seven-sevmeyen söylüyor. Sağır sultan duydu da buradaki sultanlar duyamadı.

    İyi bir yazı… Cesaretinizden ve emeğinizden ötürü tebrik ederim.

    Beğen

  17. Halis Hoca çağımızın alimlerin dendir Biz inanıyoruz ki söylemlerinde eylemlerinde sadece alemlerin rabbi olan Allah’a övmek vardır. yargıya gelince her türlü vahşeti temiz insanlara reva görüp Pak temiz insanları. kendi gibi Zalim yalancı iftiracı iki yüzlü olmasını ister. Halis hoca bunlardan uzaktır sizlerde Bu gerçeği gördünüz tanıklık ettiniz dosyasını içerikli açık.sizin gibi cesur insanların daim olsun..

    Beğen

  18. İnsanoğlu genelde konustuğundan hesaba çekilecegini bilir, Allah korkusu da varsa konuştuklarına da dikkat eder.Fakat birde konuşmadıkları, bildigi halde susmasiyla zulme ortak olmasınin hesabı pek gelmez akıllara! Susmadığınız ve çokk mesaj içerikli bir sekilde dillendirdiginiz icin teşekkür ederiz

    Beğen

  19. Bu toplumun haysiyetli insanlara ihtiyacı var malesef seref çağdışı kalmak üzere.bazı işlerin bu dünyada da karşılığını bulması ümidiyle. .

    Liked by 1 kişi

  20. Dediğiniz gibi Kan gövdeyi götürdüğü yerlerdir.(namı diğer ) Adalet sarayı.niçe tecavüzcülerin,katillerin,Mafya Babalarının nice Ankarada Amcası ve Dayısı olan sucluların Serbest Kaldığı yerdir Mahkeme ler…Haksızlığa hukuksuzluk lara Tahamül edilemez sezsiz kalınamaz….

    Liked by 1 kişi

  21. Aynı geminicerisinde yaşıyoruz , kimden olursa olsun , fikir yapısı ne olursa olsun yapılan zulümlere sessiz kalındığı müddetçe o zulüm gelip gemide benim tuzum kuru diyen insanlarında bogazlcaktir. Siz de bu şuuru bulunduran insanlarsiniz.Zulum karşısında susmayı hakkı söylediğiniz için teşekkür ederiz.

    Liked by 1 kişi

  22. Mazlumlara karşı olan duyarlılığınız için teşekkürler. Bir sorum olacaktı: Sivas davası mağdurları, İslami hareket mağdurları vb. 30 yıldır içerde olan kardeşlerle ilgili olumlu bir gelişme yok mu ? Bunlar Anayasa mahkemesinin “bireysel hak ihlalinden” yararlanamadılar mı ?

    Liked by 1 kişi

  23. Selamün aleyküm başta Halis hocamız olmak üzere bütün mazlum zindan mağduru muslimlere Allah tan sabır ve bir çıkış kapısı açılması dileklerimizle. Allah in selamı üzerinize olsun

    Beğen

  24. “Bu gidiş nereye?”
    TR’nin başta olmak üzere yeryüzündeki zulümler gün geçmesin ki artmasın. Nice firavuni sistemler geldi geçti. Kıyameti de öncesindeki yıkılışları da uzak görmemek elzemdir. Umulur ki ıslah olunur.

    Beğen

  25. Bu sistem’in hükümleri bu dünya da sınırlı fakat ahirette hakimin kendisi şahit olacak bir mahkemede tekrar karşılaşacağız ve o gün herşey açığa çıkacak suçluda ,hain de dilsiz şeytanlarda ve biz hepinizden hakkımızı alacağız Allah’ın izni ile HASBUNALLAH VENİVMEL VEKİLL….

    Beğen

  26. Bu sistem’in hükümleri bu dünya da sınırlı fakat ahirette hakimin kendisi şahit olacak bir mahkemede tekrar karşılaşacağız ve o zaman herşey açığa çıkacak suçluda hain de dilsiz şeytanlarda ve biz hepinizden hakkımızı alacağız Allah’ın izni ile HASBUNALLAH VENİVMEL VEKİLL…

    Beğen

  27. Zalimler için yaşasın cehennem.

    Hidayetime vesile olan Halis Hocam seni Allah için seviyorum. Rabbim Allah esaret bağını çözersin. Allahumme Amin

    Beğen

  28. Adaletsiz yargılamaları dile getirdiğiniz ve bu konuda kamu oyunu da bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz Allah ac de sizin sıkıntılarınızı gidersin inşallah

    Beğen

  29. Rabbimiz hakkı konuşan hakkı savunan insanların sayısını çogalt çoğalt ki mazlumların mustazaflarin ümidi tükenmesin Sen her halimize Şahitsin Fettah isminle yardım et ALLAHÜMME AMİN…

    Beğen

  30. Merhaba Mehmet Bey,
    Yazınızı okudum. Birçoğunun yazamadığını yazmışsınız. Bu konuda sizi takdir ediyorum ve bunu tüm mazlumlarla devam etmenizi temenni ediyorum.

    Beğen

  31. Muhakkakki hakkı söyleyen insanlar Türkiye mahkemelerinde zulüm görerek zindanlarda çürütülüyor.Muhakkak Allah adaletlidir.Adaletli olanı sever.Rabbim bu Ramazan ayında Halis Bayancuk Hocamızı El Fettah ismiyle Caevindeki kapılarını açsın .Allahumme amin.Avukat abimizde çok güzel bir konuya değinmiş Çok teşekkür ederiz.

    Beğen

  32. Yazınızın genelinde bazı noktalara ışık tutumuşsunuz. Öncelikle bu tarafsız ve gerçekçi habercilik anlayışınız için teşekkürler. Ayrıca kişilere, kurum ve kuruluşların insanları etiketleme yaparak nasıl ötekileştirdiğini dile getirmeniz çok yerinde olmuş. Kaleminize sağlık. Objektif bakış açısıyla yazınızı kaleme aldığınız için tekrar teşekkür ederiz.

    Beğen

  33. Modern zulüm işlenmiş satırlara..Sadece fikirlerinden ötürü 9 yıl insan mahkum edilir mi tek başına bir hücreye..El-Alim olan Rabbin hesabından kaçış yok.. El-Kahhar olanın eline bir düştünüz mü sizi kurtaracak yok…Vay sizin halinize.. Ne mutlu ki Rabbini dost edinen kula..Çok teşekkür ederim Mehmet Bey..Sizin gibi nadir kişilikler vardır ki dile getirebilsin hakikatleri dile ..

    Beğen

  34. Bu bâtıl sistemde din, vicdan ve fikir hürriyeti ancak sistemin ideolojilerine yandaş olanlara tanınır. Onun dışında kalanlar için adaletin esamesi okunmaz. Adaletin kalmadığı bir toplumda er ya da geç çöküş yaşanacaktır. Rabbim Halis Hoca ve bizlerin ayaklarını sabit kılsın. Yüzümüzü sadece Allah’a (cc) çevirdikten sonra kaybedenlerden olmayacağız. Bu yazı vesilesi ile ahlaklı ve vicdanlı bir insan ile tanışma fırsatı buldum, elhamdulillah.

    Beğen

  35. Geri bildirim: Ahlâklı ve Vicdanlı Bir Avukat’tan – Mavi Yeşil Anne

  36. Keşke Herkes sizin gibi bu tür haksızlıkları dillendirip cesurca hakkı konuşa bilse işte o zaman bu tür zulümler ortadan kalkar teşekkürler haksızlığa sessiz kalmadıgınız için…

    Beğen

  37. Hak hukuk dedikleri ne yazık ki sayfalarda kalıyor. O yüzden yıllarca mahsum insanlar zindanlarda zulüm görüyor.

    Beğen

  38. Halis Bayancuk dosyasını araştırıp haksızlığını gündeme taşıyıp toplumu bliglendirdiginiz için teşekkür ederiz

    Beğen

  39. Sizler gibi 100 tane insan olsa Türkiye çok daha güzel bir yer olabilirdi…
    Harika bir yazı, tebrik/teşekkür ediyorum!

    Beğen

  40. İnsan oğlu farkında değil ama El Hakim olan Allah aynı zamanda Eş Şehit’tir. Herşeye şahittir. Öyle bir gün gelecek ki hakim aynı zamanda şahittir. Şüphesizki Allah c.c çabuk hesap görendir. Âdil şahitliğiniz için teşekkür ederim.

    Beğen

  41. Allah c.c sizin gibi adil vicdanlı insanların sayısını arttırsın.mazlumun tarafından zilme sessiz kalmadığınız için teşekkür ederiz. Selam ve dua ile

    Beğen

  42. Bu haksız yargılama da sessiz kalmayarak dile getirdiğiniz ve her daim zulmün karşısında oldunuz için teşekkürler

    Beğen

  43. Görüşleriniz farklı olsa da T.C. Mahkemeleri tarafından zulme uğrayan birinin haklılığını duyurduğunuz için size çok teşekkür ederim. İlkeli ve etik duruşunuzu takdir ediyorum.

    Beğen

  44. Bütün umutların ve esbap,larin bittiği yerde mucize diye isimlendirilen bir şeyler olur işte bu Allah’ın cc katindaki asıl hükümdür…

    Beğen

  45. “hangi dünyaya kulak kesilmişse öbürüne sağır” kalırlar. Baştan beri bütün yenik düşenlerle aynı kışlakta olduklarını anladıklarında iş işten geçmiş olur.”
    Bu insanlığın başından beri böyle mi yoksa bu zaman da zirve yaptığı için mi böyle bilemiyorum…

    Beğen

  46. Bu zulmü dile geçirdiğiniz için teşekkür ederiz. Öyle bir zamana geldik ki çok azı hariç, zulme sessiz kamayı tercih ediyorlar.

    Beğen

  47. Bu haksız yere yapılan zülmü dile getirip bu yazıyı kaleme aldığınız için, yapılan haksız yargılanmaları kamoyuna sunduğumuz için teşek ederiz.

    Beğen

  48. Türkiye deki hukuksuzlugun gözler onune serildigi bir olay .. Bu hukuksuzlugu dillendirginiz icin tesekkurler. Rabbim Halis hocayı esaretten kurtarsın ..

    Beğen

  49. “Önce düşmanlaştırır, yalan dolan ve iftira ile öcüleştirir, sonra kolayca hukuk dışına atılır insanlar!”
    Çağımızın problemi bu maalesef.

    Beğen

  50. Her dümende mutlaka hakkı savunanlar olacaktır haksızlığa uğryanın kimliğine bakmazsızın hakikatın yanında durduğunuz İçin var olun

    Beğen

  51. Haksızlık karşısında susulan, haksızlığın gündem edilmediği konuşulmadığı şu çağda Halis Hoca hakkında yaptığınız haber için müteşekkirim.
    Ancak erdemli insanlar zulme ses çıkarabilir..

    Beğen

  52. Halis hocamıza yapılan zulme duyarsız kalmadığını için sizi tebrik ediyorum ve bunu kaleme alıp destek olduğunuz içinde teşekkür ediyorum.

    Beğen

  53. bu Duygu ve düşüncelerinizden ötürü teşekkür ederiz. Zamanın zalimi değil mazlumun yanında yer almak lazım

    Beğen

  54. Adaletsizliğin, zulmün kol gezdiği bu günlerde, haksızlığa uğrayan mazlumların yanında olup onların sesi olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Halis Hocamızı ve bütün zulme uğrayan insanları Rabbim selamete çıkarsın. Tekrardan teşekkürler…

    Beğen

  55. Objektif bişekilde meseleyi en başından beri ele aldığınız için teşekkürler

    Adalet birgün herkese lazım olacak

    Beğen

  56. Mazlumların intikam alacağı gün zalimler için çok zor olacak
    Mağduriyeti gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim

    Beğen

  57. Göklere hapsedilmek istenen adaleti yeryüzünde kaim kılmak isteyenlere ne mutlu! Başkalarının bakışlarıyla görüp adaleti de onların istediği minvalde şekillendirmek isteyenler gerçek esareti yaşıyor da haberleri yok maalesef…
    Halis Bayancuk Hoca için adaleti kaldırmak istemeniz, ötekileştirerek adalet aramak isteyen yarım kalmışlara örnek olur inşallah. Bu hususta sizlere teşekkürü borç bilirim.

    Beğen

  58. Dünün mazlumları bugünün zalimleri olmuş
    Adalet birgün herkese lazım olacak
    Mağduriyeti gündeme getirdiğiniz için teşekkür ederim

    Beğen

  59. Selamlar Mehmet mazlumların sesi olduğunuz için teşekür ederim ve hala sizin gibi yüreği güzel insanlar görmek çok güzel
    Bu konuyu dert edinip, dillendirdiginiz için sizlere teşekkür ederim.
    Mazlum insanlarin aslında yalnız olmadıklarını anlamış oldum sizin ile birlikte umut insanların kör olmayı terk etmesiyle daha da yeşeriyor.

    Beğen

  60. Sizinde dediğiniz gibi eskiden harb meydanlarında masumların kanı dökülürken şimdi adı adalet sarayı olan bu mekanlarda yani mahkemelerde nice masum insanlar zindan köşelerinde çürütülüyor ve bunu da fikir özgürlüğü olduğunu söyledikleri bir ülkede açık halde yapıyorlar….

    Beğen

  61. Burada ismi geçenler ve daha niceleri. Ülkenin yakın tarihi benzer zulümlerle dolu. Halis Bayancuk Hoca’ya yapılan zulmü dillendiren nadir yazarlardan biri oldunuz.

    Beğen

  62. Geri bildirim: TC Bir Hukuksuzluk Devletidir – "Bilmez misin ki göklerin ve yerin egemenliği Allah’a aittir. Allah’tan başka ne bir dostunuz ne de bir yardımcınız vardır." (2/Bakara, 107)

  63. Geri bildirim: Türkiye’nin Meşhur Rehineleri – mehmet ali başaran

Yorum bırakın